11.03.2009

Αντώνης Μπέζας: Η αναβολή των δημοπρατήσεων απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της Θεσπρωτίας.


Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την αναβολή δημοπρατήσεων των έργων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Στις αρχές Σεπτεμβρίου το ΥΠΕΧΩΔΕ, δημοπράτησε δύο σημαντικά για το νομό έργα υποδομής, τη Γ΄ Φάση του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ και τη βελτίωση τμήματος της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας από τον κόμβο Καρτερίου μέχρι τον κόμβο Πάργας με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών είχε οριστεί η 27η Οκτωβρίου 2009.
Η αναβολή και των δύο αυτών δημοπρατήσεων, στην οποία προχώρησε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της Θεσπρωτίας.
Μια νέα Κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεκινά την πορεία της καταφεύγοντας στην απαξίωση και την ακύρωση των πρωτοβουλιών της προηγούμενης. Εμείς ως Παράταξη θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σωστά βήματα που κάνει η νέα Κυβέρνηση και η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίζει όσα σωστά κάναμε εμείς τα τελευταία χρόνια και να χτίσει πάνω σε αυτά.
Ειδικά για τη βελτίωση του δρόμου από τον κόμβο Καρτερίου ως τον κόμβο της Πάργας, ενός έργου που θα κατασκευαστεί αποκλειστικά στα όρια του νομού Θεσπρωτίας, η «απαίτηση» του κυβερνητικού βουλευτή της Πρέβεζας να σταματήσει για να συμπεριληφθεί δήθεν η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην περιοχή της γέφυρας της «Δέσπως», δηλαδή να συμπεριληφθεί έργο που ανήκει στα όρια άλλου νομού και δεν έχει καμία συνέχεια και σχέση με το τμήμα της Θεσπρωτίας, αποτελεί πράξη πολιτικού ρεβανσισμού. Όταν μάλιστα η «απαίτηση» αυτή, εκφράστηκε λίγες ημέρες πριν από την 27η Οκτωβρίου, είναι προφανές ότι πρόκειται για «προμελετημένο έγκλημα».
Επειδή η αναβολή της δημοπράτησης των δύο έργων είναι βέβαιο ότι υποκρύπτει την μετέπειτα ακύρωσή τους, καλώ την Κυβέρνηση να αφήσει τις όποιες πιθανές δικαιολογίες και να προχωρήσει τις διαδικασίες, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ) ».




Δεν υπάρχουν σχόλια: