11.03.2009

Με κλεμμένο φορτηγό μετέφεραν 224 κιλά χασίς!

...............
Παρά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. που απέφεραν την κατάσχεση ενός τόνου (!)εισαγόμενου χασίς από την Αλβανία μέσα σε δύο μήνες, οι λαθρέμποροι ναρκωτικών από τη γειτονική χώρα δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους!
Άλλο ένα τεράστιο φορτίο από περίπου 225 κιλά κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, που συνέλαβαν δύο από τους διακινητές.
Την απίστευτα μεγάλη αυτή ποσότητα είχαν περάσει Αλβανοί κακοποιοί από τα σύνορα μέσα από αφύλακτα δύσβατα μονοπάτια, μεταφέροντάς τα είτε πεζοί (!) ή με ένα μουλάρι το οποίο στη συνέχεια άφησαν να επιστρέψει στην γειτονική χώρα… Οι μεταφορείς άφησαν τους συνολικά εννέα σάκους που περιείχαν 213 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 224 κιλών και 550 γραμμαρίων με τα ναρκωτικά στην περιοχή Κόντσικα Φιλιατών, όπου θα τα παραλάμβαναν δύο συμπατριώτες τους.
Όμως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν τη στιγμή που φόρτωναν τους σάκους με το χασίς μέσα σε ένα κλειστό φορτηγάκι και, με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, κατόρθωσαν να τους συλλάβουν πριν προλάβουν να προβάλλουν αντίσταση. Μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος είχε πάνω του ένα πιστόλι με πέντε σφαίρες! Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών είχε κλαπεί πριν από λίγες ημέρες από την Κέρκυρα.
Για μια ακόμη σημαντική επιτυχία έκανε λόγο ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, Γιώργος Χήτας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συστηματική δουλειά των αστυνομικών.«Επειδή έχουμε μπλοκάρει όλες τις διόδους, προσπαθούν να βρουν τρόπο για να περάσουν από σημεία που δεν θα μας πάει ο νους. Έχουμε ανοίξει έτσι τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε να μην περνά τίποτα», σημείωσε ο κ. Χήτας, συγχαίροντας για μια ακόμη φορά τους άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: