11.25.2008

Σημαντικές ζημιές από έντονη βροχόπτωση



Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σήμερα από την έντονη βροχόπτωση σε πολλά σημεία του νομού Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα υπήρξαν ζημιές από πλημμύρες ρεμάτων στα Σύβοτα, το Μαργαρίτι, το Τ.Δ Καρτερίου του Δήμου Μαργαριτίου, το Τ.Δ Καταβόθρας του Δήμου Μαργαριτίου, το Τ.Δ Κρυσταλλοπηγής του Δήμου Παραμυθιάς, το Τ.Δ Καρυωτίου του Δήμου Παραμυθιάς και στον οικισμό Κυρά-Παναγιάς του Δήμου Παραμυθιάς.
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας επισκέφθηκε επί τόπου όλες τις πληγείσες περιοχές όπου συνεργάστηκε με τους Δημάρχους και μέσα από τον άμεσο συντονισμό των υπηρεσιών της Νομαρχίας και των Δήμων αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα.
Ειδικότερα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δρόμο από Καρτέρι προς Πέρδικα, αλλά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες των ρεμάτων στον υπόλοιπο νομό.
Η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση, καθώς μηχανήματα της Ν.Α Θεσπρωτίας σε συνεργασία με μηχανήματα των Δήμων βοήθησαν σε μια πρώτη αντιμετώπιση από τις πλημμύρες. Επίσης η υπηρεσία ΠΣΕΑ σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α Θεσπρωτίας, συντόνισαν άμεσα τις εργασίες που αφορούσαν τα ρέματα ενώ κλιμάκιο της υπηρεσίας Πρόνοιας επισκέφθηκε κατοικίες οι οποίες πλημμύρισαν καθώς υπήρξαν ζημιές σε οικοσκευές και έχριζαν άμεσης φροντίδας και αντιμετώπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: