12.30.2009

Γιατί ο Μίντζας μετατράπηκε ξαφνικά σε πολεμιστή «Νίντζα»

.
Δεύτερη και τελευταία απάντηση στο νέο λιβελογράφημα

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την συγκροτημένη πολιτική σκέψη, την αγωνιστικότητα, την αντικειμενικότητα, τη βαθυστόχαστη ανάλυση και τον πολιτικό πολιτισμό του προέδρου-μαϊμού της Αδελφότητας, (δεν έχω τίποτα με την Αδελφότητα, τον ονομάζω όμως μαϊμού γιατί για να εκλεγεί κανείς στο Δ.Σ. αρκεί να τον ψηφίσει ο καταπληκτικός αριθμός των 20 περίπου ατόμων...), Πέτρου Μίντζα.
Απαντώ και στο δεύτερο λιβελογράφημα - και δεν πρόκειται εγώ τουλάχιστον να ασχοληθώ ξανά με τον πρόεδρο - μαϊμού στο μέλλον, ότι και να γράψει, γιατί δεν ανέχομαι κάποιοι να υποτιμούν την νοημοσύνη μας .
Πρώτον: Ο κατασκευαστής σκανδάλων κύριος (;) Μίντζας οφείλει να γνωρίζει ότι η υπόθεση «8-80» βρίσκεται στην ελληνική δικαιοσύνη και πριν υπάρξει οριστική και τελεσίδικη απόφασή της, κανείς δε δικαιούται να κατηγορεί κανέναν...

Φαίνεται όμως ότι ακολουθεί τη γνωστή ΠΑΣΟΚική συνταγή να γράφει την δικαιοσύνη στα παλιά του υποδήματα και να την μεταχειρίζεται ανάλογα με τα προσωπικά - κομματικά του συμφέροντα. Αν η έρευνα που γίνεται από τη δικαιοσύνη και το Υπουργείο Οικονομικών (με υπογραφή Μπέζα) αποδείξει ότι έγινε παράνομη διαχείριση από το Δήμο Φιλιατών, εγώ και όλοι οι σωστοί πολίτες της Θεσπρωτίας θα είμαστε που θα βγούμε δημόσια να τους αποδοκιμάσουμε. Τι σχέση έχει όμως ο Μπέζας με αυτές τις ιστορίες; Εξάλλου η σημερινή δημοτική αρχή έχει για δεύτερη φορά επανεκλέγει από τον λαό των Φιλιατών, παρότι η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα προσπάθησε την προεκλογική περίοδο να «χτυπήσει» την υπόθεση «8-80». Ο πρόεδρος-μαϊμού χρησιμοποιεί επομένως τη λαϊκή ετυμηγορία όπως τον βολεύει. Εκεί που τον συμφέρει την επικαλείται, εκεί που δεν τον συμφέρει την κάνει γαργάρα.
.
Δεύτερον: Υπάρχουν πολλές Αδελφότητες στην Ελλάδα -του επιπέδου της Αδελφότητας που εκπροσωπεί ο κύριος(;) Μίντζας -που να έχουν πάρει σαν οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ; Και αν ο Μπέζας έδινε 2.000 και 3.000 ευρώ σε Συλλόγους για να «εξαγοράζει» τα προεδρεία τους, τότε με τα 80.000 ευρώ που έδωσε η Βάσω Παπανδρέου (πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ) στον πρόεδρο-μαϊμού, θα πρέπει να έχει «εξαγοράσει» τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μέχρι δέκατης γενιάς. Ποια κομματική εκδούλευση είχε υποσχεθεί ο κύριος(;) Μίντζας και αυτοί που βρίσκονται από πίσω του; Ούτε ο Παπαδόπουλος που είχε «οργιάσει» με τις επιχορηγήσεις των ημέτερων Συλλόγων από τα Υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, δεν είχε δώσει τόσα λεφτά .
.
Τρίτον: Επειδή επικαλείται συχνά την λαϊκή ετυμηγορία θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι ο Αντώνης Μπέζας ψηφίστηκε σ΄ αυτές τις εκλογές από 9.000 περίπου ψηφοφόρους, τους οποίους δεν μπορεί να προσβάλλει ο κύριος(;) Μίντζας, έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Θεσπρωτίας, έχει διατελέσει 10 χρόνια βουλευτής και 5 χρόνια μέλος της κυβέρνησης (όσο κανείς άλλος Θεσπρωτός πολιτικός πλην του Παπαδόπουλου) και έχει συγκεντρώσει στις εκλογές του 2007 τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει πάρει ποτέ βουλευτής στην Θεσπρωτία. Υπενθυμίζω επίσης στον κομματικό εγκάθετο ότι ο άνθρωπος που προσπαθεί να θολώσει την εικόνα του, γεννήθηκε και ζει στη Θεσπρωτία και έκτισε λιθαράκι-λιθαράκι την πολιτική του παρουσία, από πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας και πρώτος επίσης νομαρχιακός σύμβουλος, έως ο μακροβιότερος υφυπουργός στην πιο νευραλγική θέση της δημόσιας διοίκησης. Του υπενθυμίζω επίσης - για να μην ανατρέξω στο απώτερο παρελθόν -ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας- δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής στις εκλογές του 2004, ότι ο προστάτης του Παπαδόπουλος -ξέρω εγώ τι λέω ..- δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής στη Θεσπρωτία το 2004, γι αυτό την κοπάνησε και έφυγε, και τέλος ότι με τη συντριβή που έπαθε η Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή σε μονοεδρική περιφέρεια. Άντε από εδώ πολιτικέ αναλυτή της πλάκας .
.
Τέταρτον: Που ζούσε ο πρόεδρος-μαϊμού όταν ο Μπέζας με τη σημερινή δημοτική αρχή των Φιλιατών (ξεχάσαμε άραγε τους αποτυχημένους αχυράνθρωπους του ΠΑΣΟΚικού συστήματος που θήτευσαν στο Φιλιάτι;), προχώρησε στην κατασκευή της επέκτασης του νοσοκομείου Φιλιατών, στην κατασκευή του δρόμου στο ΚΤΕΟ, στην χρηματοδότηση της επέκτασης του Γηροκομείου Φιλιατών, στην ένταξη των χωριών της Μουργκάνας στο πρόγραμμα Πίνδος, στη ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Φιλιάτι, στην ολοκλήρωση του Δημαρχείου Φιλιατών, σε προσπάθειες για να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο Φιλιατών κ.λ.π. (αναφέρω ορισμένα από ένα μακρύ κατάλογο έργων και παρεμβάσεων). Που ζούσε αυτός ο κύριος ; Στον πλανήτη Άρη ή στον πλανήτη σκληρό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ;
.
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ποιά μύγα τσε-τσε, τσίμπησε τον κύριο (;) Μίντζα και από εκεί που ασχολιόταν με κανά δρομάκι στη Κοκκινιά και με καμιά εκδρομούλα την πρωτομαγιά στο χωριό (αυτοί ήταν οι ανιδιοτελείς αγώνες του και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για το καλό της Θεσπρωτίας), μετατράπηκε ξαφνικά σε πολεμιστή Νίντζα (τα γνωστά παιδικά κινούμενα σχέδια). Γιατί ξαφνικά έγινε αυτή η μεταμόρφωση και ποιοί κρύβονται από πίσω της ;
.
Ή προσπαθεί να «γλύψει» το σύστημα για να ξαναπάρει κάποια σκανδαλώδη επιχορήγηση από την κα Μπιρμπίλη (αυξημένη βέβαια άμα υπολογιστούν οι τόκοι από τα χρόνια που έμεινε στην απέξω), ή ενδιαφέρεται για το Δημαρχείο στο Φιλιάτι και προσπαθεί εκ του ασφαλούς να το παίξει τώρα αγωνιστής και ευαισθητοποιημένος πολίτης, ή προσπαθεί με κονδυλοφόρους που βρίσκονται πίσω του να καλύψει την ανεπάρκεια του ανυπάρκτου σημερινού ΠΑΣΟΚικού βουλευτή σε μία εποχή που κατακτήσεις χάνονται για τη Θεσπρωτία και το ΠΑΣΟΚ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ή τέλος υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο στα πλαίσια εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα. Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και όλα αυτά ταυτόχρονα .
.
Αν πάντως δεν συμβαίνει κάτι από τα προηγούμενα και έχει ψυχολογικά προβλήματα με την Ν.Δ. και τους ανθρώπους της στη Θεσπρωτία, θα του συνιστούσα να ασχοληθεί με το κυνήγι στην Μουργκάνα ή με το ψάρεμα στις θάλασσες της Σαγιάδας για να ηρεμήσει!!

Υ.Γ.1 Εξακολουθώ να παραμένω ανώνυμος, όχι γιατί φοβάμαι το ΠΑΣΟΚικό σύστημα εξουσίας, αλλά γιατί πάντα ήμουν ένας όχι επώνυμος αλλά συνειδητοποιημένος πολίτης και επιπλέον γιατί η παρέμβασή μου δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα - όπως κάνει ο κύριος (;) Μίντζας - αλλά μόνο την αλήθεια.
Υ.Γ.2 Ελπίζω ότι θα αναρτήσετε την απάντησή μου. Ο διάλογος βοηθά τον τόπο και την δημοκρατία. Επειδή όμως ο διάλογος με φερέφωνα τύπου Μίντζα (ο άνθρωπος δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι ο Μπέζας δεν είναι πλέον βουλευτής) αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα (ο Δήμος Φιλιατών δεν έχει αυτά τα Χριστούγεννα χρήματα ούτε για να πληρώσει τους εργαζόμενούς του) και φέρνει πίσω τη Θεσπρωτία, σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί του, ότι και να γράψει στο μέλλον. Ούξου λαμόγια και πολιτικάντηδες από τη Θεσπρωτία .Τέλος .

Ένας πολίτης που εξακολουθεί να αισθάνεται αγανακτισμένος

filiati.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: