11.05.2009

"Απάντηση του Α. Μπέζα στον Β. Παπαχρήστου


"Ο κ. Παπαχρήστου διετέλεσε φανατικό μέλος του «συστήματος ΠΑΣΟΚ"

« Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την ανάληψη της διακυβέρνησης και η εμπαθής και απαράδεκτη προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο κυβερνητικός βουλευτής της Πρέβεζας, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο ότι έρχεται πάλι στην επιφάνεια το ύφος και η αλαζονεία του « παλιού συστήματος ΠΑΣΟΚ». Ενός συστήματος του οποίου ο κ. Παπαχρήστος διετέλεσε φανατικός οπαδός και ταυτόχρονα αποτυχημένο και αποπεμφθέν νύκτα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι και επειδή δεν κληρονόμησα τη βουλευτική έδρα, ούτε με «εγκατέστησε» στο Νομό μου κάποιος κομματικός μηχανισμός των Αθηνών, αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές αναφορές – οι οποίες είναι βέβαια ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές- και δεν ευτελίζω το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών - και όχι ο κ. Παπαχρήστος που στερείται κάθε σοβαρότητας και εγκυρότητας- θα πρέπει να απαντήσει στο θεσπρωτικό λαό για το αν προτίθεται να επαναδημοπρατήσει τη βελτίωση του οδικού άξονα κόμβος Καρτερίου - κόμβος Πάργας συμπεριλαμβάνοντας την αποκατάσταση στη γέφυρα της Δέσπως, και αν ναι, για ποιο λόγο δημιουργεί καθυστερήσεις και προβλήματα επιλεξιμότητας στη χρηματοδότηση του αρχικού έργου, με τμήμα εκτός Θεσπρωτίας για το οποίο δεν υπάρχει μελέτη και βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ από τον κόμβο της Πάργας, δεν έχει δηλαδή συνέχεια με το αρχικό έργο.
Η αποκατάσταση της κατολίσθησης στη γέφυρα της Δέσπως, που είναι αναγκαία, μπορεί να μελετηθεί και να ενταχθεί στο έργο βελτίωσης του υπόλοιπου τμήματος της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, έργο που πρέπει όλοι να επιδιώξουμε. Αυτά περιμένουν οι πολίτες από τους πολιτικούς και όχι ύβρεις.
Και αν για τη ματαίωση της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, η δικαιολογία είναι να συμπεριληφθεί η γέφυρα της Δέσπως, για τη ματαίωση της δημοπράτησης της Γ΄Φάσης του λιμένα της Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, ποια είναι η δικαιολογία;
Τα ερωτήματα που τίθενται προς το Υπουργείο Υποδομών, είναι συγκεκριμένα και απαιτούν σαφείς απαντήσεις.
Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για «εικονικές δημοπρατήσεις και προεκλογικές μαϊμουδιές», τους επιστρέφω και υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει να κατεδαφίζει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Για τα δύο έργα υπάρχουν μελέτες και οι απαραίτητες σε αυτή τη φάση εγκρίσεις και διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ).
Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν επίδειξη «πολιτικού τσαμπουκά», πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα τους αφήσουμε να ακυρώσουν με την ελαφρότητά τους, όσα έχουμε δρομολογήσει για τη Θεσπρωτία » .



Δεν υπάρχουν σχόλια: