8.01.2009

Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. (συνέχεια)


Έγινε χτες στο Φιλιάτι η θυελλώδης συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου με θέμα την απομάκρυνση του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. από την έδρα του.
Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες! Η αντιπολίτευση ήταν καταπέλτης αλλά το σπουδαιότερο ήταν ότι και μέλη της συμπολίτευσης δεν συμφωνούσαν με την αποβολή! Έτσι, με πρόταση του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. αναβλήθηκε η συνεδρίαση -ελπίζουμε οριστικά!-Το Δημοτικό Συμβούλιο θα επισκεφτεί το Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. για να ξεναγηθεί στην έκθεση.
Ελπίζουμε να βρεθεί η λύση! Οι γνωστοί φίλοι του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. έδωσαν μάχη. Μάχη έδωσαν και τα παιδιά της αρχαιολογίας που ήρθαν να συμπαρασταθούν στο Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ! Ο κακομοίρης ο πρόεδρος (του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ.) έδωσε τη δική του μάχη, του συμβιβασμού.
Το Κέντρο πρέπει να παραμείνει έξω από την ένταση. Είναι άλλος ο ρόλος του. Δεκτή φυσικά η κριτική...


labastia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εκείνο που έχει υποχρέωση να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου είναι η τύχη του αρχείου που είχε περιέλθει στο τμήμα ιστορικών μελετών του Π.Κ. και που σήμερα βρίσκεται στοΚΙΜΕΘΕ. Εάν υπάρχουν αποφάσεις που δώρισαν το αρχείο , να τις παρουσιάσουν . Ως γνωστόν το ΚΙΜΕΘΕ ιδρύθηκε το 2000. Έχει λοιπόν και αυτό υποχρέωση , εφ΄όσον η διοίκησή του και τα μέλη του πιστεύουν στην διαφάνεια και στην ενημέρωση του κοινού , να ανακοινώσουν τι αρχειακό υλικό έχουν στην κατοχή τους και από ποιον το απέκτησαν. Φυσικά ένα λόγο παραπάνω , μια που τους παρέχει δωρεάν στέγη, έχουν να να ενημερώσουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Υ.Γ. προς το παρόν ανώνυμος μέχρι να δώ τις αντιδράσεις. Μετά και επωνύμως με περισσότερα.