4.07.2009

Κλιμάκιο γιατρών σε Ελληνικά χωριά της Αλβανίας


Το περασμένο Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου κλιμάκιο γιατρών που αποτελούνταν από τους: Γεράσιμο Τσώνη (Δ/ντή Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών), Θωμά Ντούρο (Δ/ντή Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Φιλιατών), Σωτήρη Κωσταρά (Οδοντίατρο Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς), Βαγγέλη Ανδρέου (Οδοντίατρο Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας), Θωμά Αναστασίου (Οδοντίατρο Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας), Σωτήρη Κωστή (Ορθοπεδικό Ιδιώτη Γιατρό στην Ηγουμενίτσα), επισκέφθηκαν χωριά στην περιοχή των Αγίων Σαράντα Αλβανίας και εξέτασαν ασθενείς.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις έδρες των δήμων Λιβαδιάς, Φοινίκης και Μουρσί.
Η αποστολή έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας των αυτοδιοικήσεων Θεσπρωτίας και Νότιας Αλβανίας, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από δώδεκα χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παραποτάμου και τότε προέδρου της ΤΕΔΚ του Νομού Γιάννη Τζάνη.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας αλλά και της καλής γειτονίας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τους λαούς, ιδιαίτερα στις μέρες μας που όλοι αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις, ο Δήμαρχος Παραποτάμου, με αυτή την πρωτοβουλία, θέλει να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο συνεργασίας με τους γείτονες σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας.
Είναι αυτονόητο ότι βασική προϋπόθεση γι’ αυτή τη συνεργασία είναι η προθυμία των γιατρών να συμμετάσχουν σε τέτοιες αποστολές.
Η ανταπόκριση πάντως των γιατρών που συμμετείχαν σ’ αυτή την πρώτη αποστολή και η βοήθεια που προσέφεραν σε ασθενείς τους οποίους εξέτασαν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα έχει ακόμη πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο, γιατί γίνεται σε μια δύσκολη εποχή, μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός και το προσωπικό όφελος, μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν αποξενωθεί και έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.
Γι’ αυτό αξίζει να συγχαρούμε όλους τους γιατρούς που συμμετείχαν στην αποστολή, να τους ευχαριστήσουμε θερμά και να ευχηθούμε να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους συναδέλφους τους, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να προσφέρεις βοήθεια σε συνανθρώπους σου που την έχουν ανάγκη, όπως είναι οι γείτονες Αλβανοί, αφού δυστυχώς ζουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: