3.16.2009

Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Α. Μπέζας


Επίσκεψη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γεν. Νοσοκομείου Φιλιατών που κατασκευάζεται στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μπέζας ανέφερε:
Για το ΤΕΠ:
«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα, το οποίο συνδέεται λειτουργικά με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, είναι ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 6.430.000 ευρώ, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό.
Όπως είναι γνωστό, το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ηπείρου το 2003, οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις ολοκληρώθηκαν μετά το 2004 και η δημοπράτησή του έγινε το δεύτερο εξάμηνο του 2006. Μετά από μία διαδικασία ενστάσεων, ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση και ξεκίνησε εργασίες το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Το συνολικό εμβαδόν του είναι 4.800τμ και χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ σαν συνεχιζόμενο έργο γέφυρα προς το ΕΣΠΑ.
Περιλαμβάνει χειρουργεία, εξεταστήρια, μονάδες βραχείας νοσηλείας, διαγνωστικά εργαστήρια και χώρους διοίκησης και όπως ήδη διαπιστώσατε, ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών είναι πολύ ικανοποιητικός. Το γεγονός αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε και να πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και ότι στο τέλος του 2009 το κτιριακό συγκρότημα θα έχει παραδοθεί.
Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό έργο, εκτός από την κατασκευή του ΤΕΠ, περιλαμβάνει και ένα δεύτερο υποέργο. Την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 855.000 ευρώ.
Αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του δεύτερου υποέργου, ώστε να συμπεριληφθεί και επιπλέον εξοπλισμός. Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να προετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου η εγκατάσταση και η προμήθεια του εξοπλισμού να γίνουν παράλληλα με την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών.
Η κατασκευή του ΤΕΠ και η μεγάλη επέκταση που έχει δρομολογηθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, είναι δύο σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τις κτιριακές υποδομές υγείας στο Νομό. Θα δώσουν τη δυνατότητα στους Θεσπρωτούς να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν ».
Για την επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών:
Όπως ανέφερα, ο δεύτερος πυλώνας της παρέμβασής μας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών υγείας στο Νομό, είναι η επέκταση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο διαγωνισμός του έργου έγινε το Δεκέμβριο του 2008 και ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία TEΡNA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Το προηγούμενο διάστημα έγινε ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο ανάδοχος έχει κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση έως στο τέλος Μαρτίου.
Είναι προφανές ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μετά το Πάσχα, ο εργολάβος θα πρέπει να εγκατασταθεί στο έργο και να ξεκινήσει εργασίες. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης».
Έργα που αποτελούν προτεραιότητες για τη Θεσπρωτία:
« Ήδη κατασκευάζεται η Β΄ Φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και προετοιμάζεται η δημοπράτηση της Γ΄ Φάσης συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ. Σημαντικό επίσης έργο είναι η κατασκευή του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου, όπως επίσης και η αναμενόμενη το επόμενο διάστημα δημοπράτηση της αναβάθμισης του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από τον Κόμβο του Καρτερίου έως τον Κόμβο της Πάργας.
Η Θεσπρωτία, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικά έργα, έχουμε δώσει λύση σε προβλήματα τα οποία παραλάβαμε από το παρελθόν, αξιοποιούμε πλήρως τους εθνικούς και τους κοινοτικούς πόρους που έχουμε διαθέσιμους ».
Για τη Φοιτητική Εστία του Παραρτήματος ΤΕΙ Ηγουμενίτσας:
« Το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια συνάντηση στην Αθήνα με τη Διοίκηση του ΤΕΙ. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε μέσα από τη διαδικασία των ΣΔΙΤ στην κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τα τμήματα του ΤΕΙ του Παραρτήματος της Ηγουμενίτσας. Έχει ήδη γίνει η σχετική αίτηση από το ΤΕΙ Ηπείρου και ως τεχνικός σύμβουλος ορίστηκε ο ΟΣΚ.
Σ’ αυτή την εργολαβία θα συμπεριληφθεί και η ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας, που όπως γνωρίζετε απεντάχθηκε διότι υπήρχαν προβλήματα στο σχεδιασμό του έργου πριν από το 2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια: