3.15.2009

« Η πρόληψη ασθενειών μια πρόκληση για το σύγχρονο άνθρωπο».


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ν.Α. Θεσπρωτίας με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηγ/τσας, με θέμα : « Η πρόληψη ασθενειών μια πρόκληση για το σύγχρονο άνθρωπο».
Την εκδήλωση ξεκίνησε η κα Ευγενία Γκόγκου, εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγ/τσας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης στη ζωή μας.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Αντινομάρχης και Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ν.Α. κα Κοτσώνη-Μητσάκη Αλεξάνδρα, η οποία, αφού ευχαρίστησε το ακροατήριο και τους Θεσπρωτούς εισηγητές και καταξιωμένους επιστήμονες για την πρόθυμη και αφιλόκερδη αποδοχή της πρόσκλησης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε..Σ. Ηγ/τσας, σε συνεργασία και με γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, σωματεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις του νομού. Έκλεισε την ομιλία της επιβραβεύοντας την αξία της ιδέας του Εθελοντισμού, που στον Ε.Ε.Σ. γίνεται πράξη, εξήρε το έργο και την κοινωνική προσφορά των Εθελοντριών νοσηλευτών σε ευπαθείς ομάδες, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας και πάσχοντες μοναχικούς συνανθρώπους μας, ευχόμενη η δράση τους να βρει μιμητές.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ηγ/τσας κ. Γεράσιμος Τσώνης.
Το ρόλο της υπέρτασης και της πρόληψης των λιπιδίων στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων ανέπτυξε ο κ. Γεώργιος Λιάμης, Ειδικός Παθολόγος, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ο κ. Παύλος Αλεξίου, καρδιολόγος, αναφέρθηκε στην πρόληψη του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Τέλος, ο κ. Χαράλαμπος Μπάτσης, Χειρούργος, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε για τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: