3.08.2009

Υπαίθριο Θέατρο και νέο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην Ηγουμενίτσα

Δυο σημαντικές δράσεις στην Ηγουμενίτσα, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Την κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου και την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις διάσπαρτες υπηρεσίες, μέχρι τώρα, του υπουργείου οικονομικών.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες στο δημαρχιακό μέγαρο της Ηγουμενίτσας ο υφυπουργός οικονομίας και οικονομικών Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πιτούλης ανακοίνωσαν τις δυο σημαντικές δράσεις για την υποδομή της πόλης της Ηγουμενίτσας αλλά και του νομού.

Το υπαίθριο θέατρο έχει ένα συνολικό προϋπολογισμό 1.630.000 ευρω έχει ήδη δημοπρατηθεί, θα κατασκευασθεί στη θέση «τσιμπουρίκι» και θα έχει 1170 θέσεις.
Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι: «Πρόκειται για μια υποδομή που θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τη πολιτιστική δράση και δραστηριότητα στη Θεσπρωτία».
Ο κ. Πιτούλης συμπλήρωσε ότι, το θέατρο θα κατασκευασθεί σε χώρο 15 στρεμμάτων εκ των οποίων 4,2 στρέμματα θα είναι εγκαταστάσεις, η δε περάτωση του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες.

Το καινούργιο κτίριο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει προϋπολογισμό 7.500.000 ευρω, και θα στεγάσει όλες τις διάσπαρτες υπηρεσίες. Την ΔΟΥ Ηγουμενίτσας, την Κτηματική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δεδομένων, την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και το Γενικό Χημείο του Κράτους. «Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο διοικητήριο που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μπέζας και συνέχισε: «Η Θεσπρωτία βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης σε μια δυναμική πορεία και αυτή την πορεία την στηρίζουμε έμπρακτα χρηματοδοτώντας συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες δράσεις».

Ανέγερση κτιρίου γραφείων για τις Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ στην Ηγουμενίτσα
Η ανέγερση του κτιρίου εντάχθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη ΣΑΕ 051/5, με προϋπολογισμό 7.5 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο θα είναι τριώροφο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 3.400τμ (ισόγειο και όροφοι 2.500τμ – υπόγειο 900τμ) και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1391,20τμ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γραικοχωρίου (1η πολεοδομική ενότητα).

Το κτίριο θα περιλαμβάνει:
Α) Τη Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας: Ισόγειο 490τμ + 1ος 472τμ +2ος 450τμ= 1.412τμ. Αποθήκες στο υπόγειο 68τμ.
Β) Τη Χημική Υπηρεσία: Ισόγειο 377τμ. Αποθήκη στο υπόγειο 25τμ.
Γ) Την ΥΠΕΕ: 1ος όροφος 377τμ. Αποθήκη στο υπόγειο 67τμ.
Δ)Την ΥΔΕ: 2ος όροφος 237τμ. Αποθήκη στο υπόγειο 36τμ.
Ε) Την Κτηματική Υπηρεσία: 2ος όροφος 140τμ.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε τον σύγχρονο σχεδιασμό του κτιρίου που το κατατάσσει στα «οικολογικά κτίρια» αφού για την θέρμανση θα χρησιμοποιούνται εξ ολοκλήρου ηλιακά συστήματα.

Μπορείτε να κάνετε «κλικ» πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: