12.02.2008

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη Αποδήμων



Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη Αποδήμων που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του με θέμα « Η ελληνική οικονομία και η παγκόσμια κρίση», ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Τώρα φαίνεται πιο καθαρά ότι οι επιλογές μας δικαιώνονται. Όχι μόνο γιατί παραλάβαμε μια οικονομία με πολύ μεγάλα προβλήματα και δημιουργήσαμε μια οικονομία που έχει περισσότερες αντοχές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά κυρίως γιατί τώρα, την ώρα της κρίσης, αποδεικνύεται ότι παίρνουμε τα σωστά μέτρα. Λαμβάνουμε τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε το εισόδημα των νοικοκυριών. Λαμβάνουμε τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να θωρακίσουμε την οικονομία μας ».

« Όλοι θα θέλαμε να έχουμε τους πόρους για να ικανοποιήσουμε ανάγκες, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δικαιολογημένες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε τους πόρους που έχουμε πραγματικά. Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τους περιορισμούς που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τις δυνατότητες της οικονομίας και το διεθνές περιβάλλον, μέσα στο οποίο αυτή λειτουργεί.
Η έλλειψη σοβαρότητας και ο λαϊκισμός στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής έχουν τεράστιο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες. Εκείνοι που προσπαθούν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων ψαρεύοντας σε θολά νερά, όπως κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζημιώνουν σοβαρά τον τόπο.
Με αντιπολιτευτικές κορώνες και με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τα προβλήματα δε λύνονται. Εντελώς αντίθετα, τα μεγάλα και εύκολα λόγια διογκώνουν τα προβλήματα, δημιουργώντας στο μέλλον αδιέξοδα.
Μην ξεχνάμε, ότι αυτές τις ανεύθυνες πολιτικές, που εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στο παρελθόν στο 100% του ΑΕΠ, πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια ».

« Μας κατηγορούν ότι αυξάνουμε τη φορολογία στους πολίτες. Αποκρύπτουν όμως το γεγονός ότι κεντρική προτεραιότητα της οικονομικής μας πολιτικής εξακολουθεί να είναι η συνέχιση της φορολογικής ελάφρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχουμε δρομολογήσει από την αρχή της διακυβέρνησής μας. Τα μικρά και μεσαία εισοδήματα του 2009 θα φορολογηθούν με συντελεστή 25% από 27% που ήταν το 2008. Κι αυτός ο μειωμένος κεντρικός συντελεστής για τα νοικοκυριά, προβλέπεται να μειωθεί σταδιακά ακόμη περισσότερο, κατά μια μονάδα ετησίως, από το 25% το 2010, στο 20% το 2014, όπως βέβαια και ο συντελεστής για τις επιχειρήσεις ».

« Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις γιατί ενισχύουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας και την δυνατότητα προσαρμογής της.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε την πολιτική μας υπεύθυνα και σοβαρά, με μοναδικό μας γνώμονα το όφελος και την προστασία των πολιτών. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Να αντισταθούμε στις συμμαχίες συμφερόντων, που απαιτούν να μην αλλάξει τίποτα.
Η πολιτική μας αποδίδει καρπούς από την πρώτη στιγμή που την εφαρμόζουμε. Με στόχο την προστασία του πολίτη, ιδιαίτερα αυτού που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά και με τη σκέψη στο μέλλον. Ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα πιο δυνατή, από την Ελλάδα που παραλάβαμε το 2004 ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: