10.19.2008

Η Θεσπρωτία στις κοινωφελείς δράσεις του ιδρύματος Χατζηκώνστα

Tο Ίδρυμα Χατζηκώνστα, για πρώτη φορά ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, συμπεριέλαβε στις κοινωφελείς του δράσεις για το 2009 και τη Θεσπρωτία. Ενέταξε στο πρόγραμμα εξωτερικών οικοτρόφων 13 οικογένειες από τη Θεσπρωτία, και συγκεκριμένα από τους Δήμους Συβότων, Αχέροντα, Φιλιατών, Μαργαριτίου, Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς, καθώς και από τις Κοινότητες Σουλίου και Πέρδικας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου το Ίδρυμα θα προσφέρει μηνιαίο επίδομα έως την ενηλικίωσή τους (150 ευρώ για το ένα παιδί, 250 ευρώ για τα δύο και 350 ευρώ από τρία παιδιά και άνω) σε 34 παιδιά των οικογενειών αυτών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές δυσκολίες.
Μάλιστα, το ΔΣ του Ιδρύματος θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει κατά περίπτωση την επιπλέον παροχή χρημάτων για την κάλυψη διάφορων άλλων εξόδων των παιδιών, όπως για παράδειγμα για φροντιστηριακά μαθήματα.
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο σε λειτουργία φιλανθρωπικό ίδρυμα και το τρίτο που ιδρύθηκε από τη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους. Ο εμπνευστής του καταγόταν από τα Γιάννενα και μέσω Κωνσταντινούπολης πέρασε στη Μόσχα, όπου έγινε κοσμοπολίτης επιχειρηματίας και ένθερμος υποστηρικτής των ομογενών του.
Επίσης, μετά το Κέντρο για την εκμάθηση υπολογιστών που δημιουργήθηκε από τη Microsoft στη Θεσπρωτία το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία και πάλι του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, η Microsoft προχώρησε σε ένα νέο πρόγραμμα χορηγίας αποστέλλοντας 12 καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σταθερούς και lap top) σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς της Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα, 3 Η/Υ δόθηκαν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, 2 στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, 2 στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς, 1 στο Σύλλογο «Φλόγα», 1 στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας, και 3 σε πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: