6.13.2008

ΣΥΝΤΟΜΑ

"Γαλάζιες Σημαίες" σε παραλίες της Θεσπρωτίας
Σε τέσσερις παραλίες της Θεσπρωτίας αναρτήθηκαν και φέτος οι "Γαλάζιες Σημαίες", τίτλος που απονέμεται στις καθαρότερες και καλύτερες παραλίες της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις παραλίες "Μέγα άμμος" στα Σύβοτα, "Κεραμίδι" στη Σαγιάδα, "Μακρυγιάλλι" και "Δρέπανο" στο δήμο Ηγουμενίτσας.
Μέγα άμμος
Απάνεμη και οργανωμένη παραλία στα Σύβοτα με βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα νερά, θεωρείται η μεγαλύτερη της περιοχής.
Κεραμίδι
Μικρή σε πλάτος παραλία στη Σαγιάδα (Γραφικό, ήσυχο ψαροχώρι, βρίσκεται βόρεια της Ηγουμενίτσας) με βότσαλο.
Δρέπανο
Τεράστια σε μήκος παραλία, με τους ευκαλύπτους να απλώνονται σε όλο το μήκος της
Μακρυγιάλι
Τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, όπου το πράσινο της πλούσιας βλάστησης γέρνει και αγκαλιάζει το κύμα.
Συνολικά σε 434 ακτές σ' ολόκληρη την Ελλάδα θα κυματίζει φέτος η "Γαλάζια Σημαία", κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως για την καθαριότητα των ακτών και της θάλασσας.
Νεκρές χελώνες Καρέτα στο λιμάνι της Πρέβεζας
Τρεις συνολικά χελώνες καρέτα - καρέτα βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες νεκρές από περαστικούς στο θαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Πρέβεζας.Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το σπάνιο αυτό είδος θαλάσσιου ζώου έχει «πέσει θύμα» της εκτεταμένης μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής της Πρέβεζας, αλλά και της ανεξέλεγκτης και άναρχης τουριστικής ανάπτυξης και τείνει προς εξαφάνιση. Μόνο στη μία από τις τρεις νεκρές χελώνες, οι οποίες δεν έφεραν σήμα αναγνώρισης, εντοπίστηκαν εμφανή τραύματα στο κεφάλι. Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που περισυνέλεξε τις νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα απέστειλε δελτίο εκθαλάσσωσης και φωτογραφικό υλικό στο Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Ζακύνθου, προκειμένου να ερευνηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους. Το γεγονός αυτό ανησυχεί έντονα τις οικολογικές οργανώσεις, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι οι νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα στην ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Φόβοι εκφράζονται ότι το ίδιο, πιθανώς, θα συμβεί και φέτος.

Παράδοση πυροσβεστικού οχήματος
Σήμερα αντιπροσωπεία του δήμου Velvert παραβρέθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας με σκοπό την παράδοση πυροσβεστικού οχήματος στον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ .Β. Γιόγιακα. Το όχημα είναι δωρεά , της αδελφοποιημένης γερμανικής πόλης με την πόλη μας , στη Ν.Α Θεσπρωτίας, αμέσως μετά την παραλαβή του ο Νομάρχης κ.Γιόγιακας το παρέδωσε με την σειρά του στον Περιφερειακό Διευθυντή Ηπείρου του πυροσβεστικού σώματος κ. Ευαγ. Καλίνη για της ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας.
Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών από τον Διευθυντή του πυροσβεστικού σώματος Ηπείρου προς την αντιπροσωπεία του Velvert.
Η παράδοση του οχήματος ενισχύει την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και αποτελεί ένα ακόμη όπλο στην προσπάθεια της για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Πρόσκληση για τον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Φιλιατών
Ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, πολιούχου Φιλιατών που θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στη πόλη.
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει : 7μμ μέγα εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροσταντούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Τίτου. 8μμ λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Αγίας τριάδας εντός της πόλης.

Ανεμοστρόβιλος δημιουργεί προβλήματα στο Μαυρομάτι
Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008, κατά τις πρωϊνές ώρες ανεμοστρόβιλος δημιούργησε έντονα προβλήματα στην περιοχή του τελωνείου Μαυροματίου και στις γύρω κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 10 αυτοκινήτων και 3 σταυλικών εγκαταστάσεων.
Άμεση ήταν η αντίδραση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α Θεσπρωτίας, και ο Νομάρχης Θεσπρωτίας επισκέφθηκε άμεσα την περιοχή, έγινε καταγραφή των ζημιών και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τα μηχανήματα της Ν.Α Θεσπρωτίας.




1 σχόλιο:

GLIKA είπε...

Νάταν μόνο ο ανεμοστρόβιλος βρε Βασιλάκι....;;;;;;;εδώ έγινε σεισμός και παρετήσεις ιθυνόντων ,μελών κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος κλπ.....ουφ άσε μην τρελαθούμε και μας ορμούν τα καιρικά φαινόμενα...αστα όλα να πάνε την βόλτα τους .......