5.14.2008

Απάντηση του Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα και της πλειοψηφίας του Ν.Σ. Θεσπρωτίας, σε δημοσίευμα της μειοψηφίας.

Με ιδιαίτερη λύπη διαβάσαμε δημοσίευμα – ανακοίνωση της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου στα τοπικά Μ.Μ.Ε για το «ΧΥΤΑ Καρβουναρίου», «το Φυσικό Αέριο» αλλά και άλλα θέματα που αφορούν το Νομό Θεσπρωτίας.

Είναι πραγματικά μέγα ψεύδος η ανακοίνωση της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο Λαϊκισμός και η Υποκρισία του σε όλο το μεγαλείο !!!
Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 05.02.2003 με θέμα ημερήσιας διάταξης « Γνωμοδότηση για τη μελέτη διαχείρισης στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου», ο τότε Νομάρχης κ. Ηλίας Λιάκος, θεώρησε μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι διεκδίκησε και κέρδισε όχι μόνο ένα ΧΥΤΑ για τη Θεσπρωτία αλλά και δεύτερο Διανομαρχιακό ΧΥΤΑ με την Πρέβεζα.

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 27.08.2003, όπου το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε για τη ΜΠΕ του έργου «Διανομαρχιακός ΧΥΤΑ Θεσπρωτίας – Πρέβεζας» στο Δ.Δ. Καρβουναρίου του Δήμου Παραμυθιάς, η τότε πλειοψηφία του κ. Λιάκου, ψήφιζε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, γνωρίζοντας τη θέση με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα πάει σε δήθεν άλλο κοντινό σημείο.

Η Ανευθυνότητα λοιπόν μεγάλη, είτε δεν ξέρατε τι ψηφίζατε είτε γιατί κοροϊδεύατε τους συμπατριώτες μας.
Στις 21.07.2003 η ΝΕΧΩΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εγκρίνει τη συγκεκριμένη θέση με υπογραφή του τότε Νομάρχη κ. Λιάκου.

Ο Υφυπουργός κ. Μπέζας και ο Νομάρχης κ. Γιόγιακας πρόταξαν τα στήθη τους ώστε να μη γίνει ο ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση.
Από τη στιγμή όμως που η υλοποίηση του έργου ήταν επιβεβλημένη και έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και γνωρίζοντας επίσης ότι από 01.01.2009 οι ανεξέλεγκτες χωματερές θα επιβαρύνουν τους Δήμους με υψηλά πρόστιμα, το έργο δεν ήταν εφικτό να σταματήσει.
Αφήστε λοιπόν τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, τα ψεύδη και αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Η Ανευθυνότητά σας ως πρώην άρχοντες του τόπου αποδεικνύεται και στο θέμα του «Φυσικού Αερίου», όπου πραγματικά Κύριοι της μειοψηφίας αναφέρετε στο κείμενό σας, ότι δεν κάνατε τίποτε άλλο στο θέμα αυτό, από το να αποδεχθείτε «την ομόφωνη πρόταση του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας».

Πραγματικά Κύριοι της μειοψηφίας, τότε εισηγηθήκατε θέματα χωρίς να τα εξετάσετε, χωρίς να ελέγξετε και τώρα ξαφνικά που δικαίως η Θεσπρωτική Κοινωνία σας έθεσε οριστικά στο πολιτικό περιθώριο, ανακαλύψατε όλους τους κινδύνους;;
Κι’ όμως Κύριοι, στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο με πρόταση του Νομάρχη κ. Γιόγιακα εισηγηθήκαμε να αποφευχθούν οι προτεινόμενες θέσεις για την εγκατάσταση και διέλευση του φυσικού αερίου, κάτι που εσείς δεν το πράξατε.

Οι Κύριοι της μειοψηφίας μιλάνε για απραξία!!
Ειλικρινά ψάχνω ακόμη να βρώ μελέτες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για έργα υποδομής από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή.
Σήμερα εκτελούνται πάνω από δέκα μελέτες για βελτιώσεις και διανοίξεις νέων δρόμων.
Σχολική στέγη : Μέσα σε 16 μήνες δημοπρατήθηκαν και υλοποιούνται ανεγέρσεις και επεκτάσεις σχολικών κέντρων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας, Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, Γυμνασίου Μαργαριτίου, Γυμνασίου Λαδοχωρίου, Γυμνασίου Γαρδικίου, 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας.
Ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Πίνδος» ύψους 10.500.000 εκατ. Ευρώ – έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν τους ορεινούς όγκους.
Δημοπράτηση και άμεση έναρξη των εργασιών :
- Κόμβου Καρτερίου - Βασιλικού
- Γέφυρας Γλυκής
Ανακαίνιση κτιρίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Δημοπράτηση και έναρξη Β΄φάσης λιμανιού Ηγουμενίτσας.
Ολοκλήρωση της μελέτης Αποχετευτικού Φιλιατών.
Ολοκλήρωση της μελέτης του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Άμεση έναρξη των εργασιών στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας μετά την εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΤΕΙ η ίδρυση του Τμήματος Οπτικής & Οπτομετρίας από το Σχολικό έτος 2009 – 2010.
Εξασφάλιση νέας πίστωσης για τον κάμπο Μαργαριτίου.

Κλείνοντας πρέπει να αναφερθούμε στην άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Υφυπουργό κ. Μπέζα για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου.
Όλους θα μας κρίνει ο λαός της Θεσπρωτίας στο τέλος της τετραετίας. Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και ζήλο πάντα δίπλα στον Πολίτη και δουλεύουμε να ανεβάσουμε τη Θεσπρωτία μας ακόμη ψηλότερα.

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας

Βασίλειος Ν. Γιόγιακας

Δεν υπάρχουν σχόλια: