4.30.2008

Στην Ηγουμενίτσα το πρώτο κέντρο εκμάθησης Υπολογιστών από τη Microsoft


Το πρώτο Κέντρο Εκμάθησης Υπολογιστών στην ελληνική περιφέρεια δημιουργείται από τη Microsoft Ελλάς στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη και τον ενημέρωσε για την απόφαση της εταιρείας.

Το Κέντρο δημιουργείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Απεριορίστων Δυνατοτήτων» της Microsoft Ελλάς, το οποίο αποτελεί μέρος του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στη Λισσαβόνα το 2006 μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού κράτους και προβλέπει έως το 2010 τη δημιουργία 10 αντίστοιχων Κέντρων Εκμάθησης Υπολογιστών στη χώρα μας.

Η επιλογή της Ηγουμενίτσας ως της πρώτης πόλης της περιφέρειας (τα δύο πρώτα κέντρα λειτουργούν ήδη στην Αθήνα από το 2007) έγινε μετά από συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στελέχη της Microsoft Ελλάς, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ανέφερε ότι για το χώρο εγκατάστασης του Κέντρου θα αναζητηθεί κτίριο διαθέσιμο σε Δημοτικό Διαμέρισμα της Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Εκμάθησης Υπολογιστών θα δέχεται πολίτες από όλη την Ήπειρο προερχόμενους από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στις ευαίσθητες κατηγορίες (ανέργους, μετανάστες, πρόσφυγες κλπ). Η λειτουργία του θα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Microsoft Ελλάς, η οποία θα παρέχει για τη διενέργεια των μαθημάτων όλη την απαιτούμενη υποδομή (υπολογιστές, εγχειρίδια, εκπαιδευτές, κόστος εξετάσεων και πιστοποίησης κλπ). Θα πραγματοποιούνται σεμινάρια των 20 ατόμων και οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση από τον Επίσημο Φορέα Πιστοποίησης (ECDL ή Infotest).

Δεν υπάρχουν σχόλια: