4.24.2008

Ανακαλούνται πτυχία και διορισμοί

Ανακαλούνται 2.000 πτυχία, που διαπιστώθηκε ότι εκδόθηκαν παράνομα την τελευταία επταετία, από δύο ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας. Ανακαλούνται επίσης και όσοι διορισμοί πραγματοποιήθηκαν στο δημόσιο, με τη χρήση αυτών των παράνομων τίτλων. Το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενήργησε η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης της Άρτας, αποδίδει ευθύνες σε ευρύτατο κύκλο εκπαιδευτικών, διευθυντών και εξεταστικών επιτροπών, οι οποίοι παραπέμπονται πειθαρχικά. Ο φάκελος με το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Άρτας.
«Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο διαφθοράς, δεν θα συμβιβαστούμε με καμία νοσηρή κατάσταση που προσβάλει τις αρχές και τις αξίες μας και θίγει στον πυρήνα του το αδιάβλητο του εκπαιδευτικού συστήματος», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το ζήτημα», τονίζει στη δήλωση του ο υπουργός, «έδωσα εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Ν. Πετρόπουλο να ολοκληρώσει ταχύτατα όλες τις διαδικασίες και εφόσον προκύπτουν στοιχειοθετημένες ευθύνες να εισηγηθεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που είναι κατά νόμον αρμόδιο, την άρση των αδειών λειτουργίας των δύο ιδιωτικών ΤΕΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση, την έναρξη διαδικασίας διερεύνησης της όπως προβλέπει ο νόμος στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές προκύπτουν, καθώς και την κατάθεση του πλήρους φακέλου της ΕΔΕ στις εισαγγελικές αρχές για να ζητηθούν ποινικές ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: