4.14.2008

Ο Νομάρχης στην Νότιο Αλβανία

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, παραβρέθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλβανία ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κασσίμης Θεόδωρος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός και ο κύριος Νομάρχης συναντήθηκαν με Δημάρχους και προέδρους Επαρχείων της Νοτίου Αλβανίας όπου συνάντησαν εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων και φορέων, πολίτες, εκπαιδευτικούς και από κοινού άκουσαν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης εξέφρασαν την ικανοποίησή στους για την υποστήριξη της Ν.Α Θεσπρωτίας που με την υποστήριξη του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει έχει βελτιώσει την κατάσταση του οδικού δικτύου της νότιας Αλβανίας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική και επικοινωνιακή επαφή και ανάπτυξη της περιοχής.
Η πλειοψηφία των αιτημάτων είχε σχέση με την επιθυμία να διατηρηθεί η στενή σχέση και η συνεχής επαφή με την Ελληνική παράδοση, τα γράμματα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Οι εκπαιδευτικοί των ελληνικών σχολείων ευχαρίστησαν τον Νομάρχη Θεσπρωτίας για την συμβολή του στην διατήρηση της επαφής με την ελληνική γλώσσα με τη δωρεά ελληνικών βιβλίων. Επίσης ζήτησαν την αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων της περιοχής με βιβλία, και κάθε εκπαιδευτικό υλικό.
Ο Υφυπουργός και ο κύριος Νομάρχης δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν κάθε αίτημά τους που θα βοηθήσει στην διατήρηση των δεσμών και των σχέσεων με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: