3.19.2008

ΕΙΚΟΝΙΚΑ





Γράφει ο Κίτσος Μπουασσονάς
(Από την παραπολιτική στήλη ΕΙΚΟΝΙΚΑ)


Διάρρηξη στο παλαιό δημαρχείο Φιλιατών
Την 24-2-2008 άγνωστος-δράστης-ες εισήλθαν στο παλιό Δημαρχείο Φιλιατών, αφού παραβίασαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου, αφαίρεσαν ένα φάκελο που περιείχε χρηματικό ποσό (100) ΕΥΡΩ.
Και οι διαρρήκτες θέλουν το «φακελάκι» τους.

«Κλέφτες και αμαρτωλοί»
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά υπάρχουν και σήμερα «νοσταλγοί» της εποχής του Αλή πασά. Δεν εξηγείται διαφορετικά που κάποιοι εξακολουθούν να το παίζουν «κλέφτες και αμαρτωλοί».
Ο «Ανώνυμος Έλληνας» τα είχε γράψει αλλά δεν τον πιστεύαμε...

Οι «κατήγοροι» των Φιλιατών

Δεν άντεξε και υπέκυψε στις πιέσεις για εύκολο λαϊκισμό και γαργαλιστικές συκοφαντίες. Κρίμα ! Αν δεν υπήρχαν οι «μικροί» πως θα ξεχώριζαν οι μεγάλοι;
Τώρα για τα περί ηθικής..., στο «σπίτι» του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, κύριε «κατήγορε»!

Ο Χρήστος Ζώης στο Φοινίκι
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα βρήκε το χρόνο και επισκέφτηκε την πατρογονική εστία στο Φοινίκι, και προσκύνησε τους τάφους των προγόνων του στο κοιμητήριο του χωριού.
Επίσκεψη έκανε επίσης και στους συγγενείς του στο Φιλιάτι.
Ο σεβασμός στις ρίζες αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν εκδηλώνεται σεμνά και ταπεινά.

Μεγάλο το κενό
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν ως τον καλύτερο γεωπόνο της Θεσπρωτίας. Οι γνώσεις του στο αντικείμενο αλλά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι αποδεδειγμένες. Μεγάλο το κενό που θα αφήσει στο μικρό δήμο που μέχρι τώρα προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του, αλλά και μεγάλο το κενό που θα καλύψει στη νομαρχία Θεσπρωτίας.
Καλή τύχη Λίγια!

Τα «δόντια» της τοπικής
Δόντια αγριογούρουνου προσέφερε ο πρόεδρος της τοπικής Φιλιατών της νέας δημοκρατίας στους υπουργούς Μπέζα και Ζώη στην ετήσια εκδήλωση της οργάνωσης. Οι συνειρμοί αρκετοί.
Όποιους και να κάνετε η λέξη «δάγκωμα» είναι μέσα.

Τους γύρισαν την πλάτη
Απελπιστικά μικρή ήταν η συμμετοχή στις εκλογές του Πασοκ για τους σύνεδρους και στη Θεσπρωτία. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επαναλαμβανόμενες ήττες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (Βουλευτικές εκλογές, Νομαρχιακές, Δημοτικές κ.λ.π.)να αρνούνται την αναγκαία ανανέωση.
Ποιος είπε ότι είναι μακριά η μέρα που θα ψηφίζουν μόνο οι μηχανισμοί;

Σύνεδρος ο Νίκος Μπάντιος
Το Νίκο Μπάντιο επέλεξαν στη τοπική Πασοκ Φιλιατών για να τους εκπροσωπήσει στο συνέδριο. Κύριος «ανταγωνιστής» ήταν ο κ. Νίκος Τσέκας ο οποίος δεν έκρυβε την απογοήτευση του για το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη.
Η μάχη των «ομάδων» καλά κρατεί στο Φιλιάτι.

Δημοκρατική ευαισθησία

Για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας «κατηγορούνται» οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας στο Φιλιάτι διότι δεν παραιτούνται για να αναλάβουν οι μη εκλεγμένοι επιλαχόντες.
Η μοναξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας φαίνεται είναι ανυπόφορη.

«Καρναβαλικά»
Ο «παλαιός είναι αλλιώς» ήταν το τελικό επιχείρημα στο ραδιοφωνικό σποτάκι που κυκλοφόρησε ο πολιτιστικός σύλλογος για να διαφημίσει το καρναβάλι των Φιλιατών. Παλαιός ο νέος πρόεδρος του πολιτιστικού Σπύρος Μπότος, παλαιός και ο δημιουργός του σποτ, giorgos.
Η ανανέωση στο πολιτιστικό είναι εμφανέστατη...

Οι σκοταδιστές (1)
Στο σκότος βύθισαν το τόπο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Ειδικά τα μαγαζιά που περίμεναν τις απόκριες για να δουλέψουν. Άμα σου κόβουν το ρεύμα όταν έχει σκοτεινιάσει τότε ο παλαιός δεν είναι αλλιώς, είναι ...
...Μπότος = σκότος.

Οι σκοταδιστές (2)
Στο σκοτάδι βρέθηκαν και οι γυναίκες που μαζεύτηκαν στο Δάλλα για να γιορτάσουν την ημέρα τους. Μια μέρα τον χρόνο είπαν να γιορτάσουν και αυτή τους βγήκε σκοτεινή.
Τσάμπα τα χτενίσματα και τα βραδινά...

Οι σκοταδιστές (3)
Το άχτι τους φαίνεται βγάζει η νομενκλατούρα των δημόσιων επιχειρήσεων στο τόπο μας. Στη Ρωσία όταν άλλαξε το καθεστώς, οι εκεί συνάδελφοί τους πήραν τις επιχειρήσεις «τσάμπα».
Εδώ μάλλον ισχύει, ότι αν δεν τις πάρουμε εμείς να μην τις πάρει κανένας (χωρίς να δώσει την ανάλογη μίζα).

Οι σκοταδιστές (4)
Ανάποδοι σε όλα τους αυτοί οι σκοταδιστές. Ενώ τις ημέρες της αποκριάς ο κόσμος βάζει μάσκες, αυτοί τις έβγαλαν.
Άμα είσαι μασκαράς όλο τον χρόνο...

Τι τσίπουρα, τι τσίπρα...
Μέσα στην «πολιτική αναμπουμπούλα» τα μπέρδεψε και ο Πετράν.
Εμείς του παραγγείλαμε τσίπουρα και εκείνος μας «σερβίρισε» Τσίπ(ου)ρα.

Ή γιατρός... ή δικηγόρος.
Υπάρχει ένα λαϊκό γνωμικό που απευθύνεται σε αυτούς που πλουτίζουν πατώντας επί πτωμάτων. «Χαράμι τα λεφτά που έκαναν. Ή γιατρός ή ο δικηγόρος θα τα φάει.» Τώρα αν επαληθεύεται το γνωμικό, υπεύθυνες πληροφορίες δεν έχουμε.
Πάντως και μεγαλογιατρούς διαθέτει ο τόπος μας αλλά και μεγαλοδικηγόρους.

Δρυός πεσούσης...
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν πως δεν τον είδαν. Ελάχιστοι τον χαιρέτησαν ενώ κάποιοι του έσουραν διάφορα. Ο λόγος για τον Αλέκο Παπαδόπουλο που έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους των Φιλιατών.
Αυτοί που «έστριβαν στενό» όπως θα καταλάβατε, ήταν αυτοί που είχαν ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως από τον πρώην υπουργό.

Ειλικρίνεια
«Εγώ δεν είμαι αριστερός» σχολίασε πρώην υπουργός του όταν η Σ. Σακοράφα πρότεινε ότι για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του πρέπει "να ξαναγίνουμε αριστεροί", κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με βουλευτές των περιφερειών της Αθήνας.
Μπράβο ειλικρίνεια ο πρώην υπουργός...


Δεν υπάρχουν σχόλια: