3.26.2008

ΣΥΝΤΟΜΑ

Ο Αντώνης Μπέζας παρευρέθηκε στην Πρέβεζας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας παρευρέθηκε στην Πρέβεζας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μπέζας ανέφερε:
« Η σημερινή διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού υπενθυμίζει τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους προγόνους μας. Την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο.
Η γιορτή αυτή μας βρίσκει σήμερα αποφασισμένους να κάνουμε πράξη τα οράματά μας. Για μια Ελλάδα που προοδεύει και ευημερεί, για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.
Είμαστε στο μέσον μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που οφείλουμε να ολοκληρώσουμε. Τα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, μας δίνουν δύναμη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά ».

...............................................................................................................................................................

Ομαλή η κατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο νομού Ιωαννίνων από τις χθεσινές χιονοπτώσεις
Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στους δρόμους του επαρχιακού δικτύου του νομού Ιωαννίνων μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που επικρατούσε στο μεγαλύτερο ορεινό μέρος του νομού. Σε λευκό κλοιό παραμένουν τα Ζαγοροχώρια, η Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα μηχανήματα της Ν.Α. καθώς αναμένουν νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν την προσοχή των οδηγών και απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
................................................................................................................................................................
Λαμπρή τελετή για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στα Γιάννινα
Με όλες τις τιμές η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχτηκε χθες το απόγευμα την Ολυμπιακή Φλόγα η οποία διανυκτέρευσε στην κεντρική πλατεία και σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι της προς Μέτσοβο. Εκατοντάδες γιαννιώτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και συγκινημένοι χειροκρότησαν τους αθλητές λαμπαδηδρόμους που τη μετέφεραν από την είσοδο της πόλης μέχρι το βωμό δίπλα στο ρολόι της κεντρικής πλατείας τον οποίο άναψε ο ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων απευθύνοντας χαιρετισμό έστειλε μήνυμα ειρήνης και φιλίας στο λαό της Κίνας ενώ αντίστοιχο μήνυμα απέστειλε και ο εκπρόσωπος της κινέζικης αντιπροσωπείας.
................................................................................................................................................................
Επίσκεψη Γ. Μπανιά στην Άρτα
Στην Άρτα βρέθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής επικρατείας και υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπειρο κ. Γιάννης Μπανιάς ο οποίος συναντήθηκε με την επιτροπή των πολιτών για την προστασία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Άρτας και τους ενημέρωσε για την απάντηση του υπ. Πολιτισμού στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος στις 17 Μαρτίου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και δεσμεύτηκε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα αυτό.
................................................................................................................................................................

Συλλήψεις λαθρομεταναστών
Στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί του ΤΔΝ Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, με φορτηγό αυτοκίνητο 19 λαθρομετανάστες και μάλιστα σε διαφορετικούς προορισμούς!
Στο 1ο χιλιόμετρο της ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας ένας αλλοδαπός συνελήφθη διότι μετέφερε με αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στον ίδιο χώρο, την ίδια χρονική στιγμή συνελήφθη και ένας άλλος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης μετέφερε τέσσερις λαθρομετανάστες προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, αυτή τη φορά όμως τους μετέφερε με φορτηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: