3.13.2008

Το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Το εικοστό τρίτο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της παγκόσμιας οργάνωσης σοσιαλδημοκρατικών, εργατικών και σοσιαλιστικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ελλάδα) τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, την Τρίτη 1 Ιουλίου και την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008.
Το Συνέδριο, ανώτατο εκτελεστικό όργανο της οργάνωσης, θα επικεντρωθεί στις πολιτικές προτεραιότητες και στρατηγικές για τα επόμενα χρόνια, συζητώντας κρίσιμα θέματα της διεθνούς ατζέντας όπως η κλιματική αλλαγή και η αειφόρος ανάπτυξη, η ειρήνη και η επίλυση των συγκρούσεων, η παγκόσμια οικονομία και η μετανάστευση στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία. Το Συνέδριο επίσης, θα αποφασίσει για την ένταξη νέων μελών και θα εκλέξει το Προεδρείο της οργάνωσης.
Το γεγονός αυτό που θα φιλοξενηθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , το ελληνικό κόμμα-μέλος της οργάνωσης, θα συγκεντρώσει ηγέτες και συνέδρους από τα 159 κόμματα μέλη και οργανώσεις της Διεθνούς από όλες της Ηπείρους, καθώς και εκπροσώπους άλλων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων που συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: