3.13.2008

Εξέταση μαρτύρων μέσω τηλεδιάσκεψης

«Για πρώτη φορά εξετάζονται από Φιλανδικό δικαστήριο Έλληνες μάρτυρες σε δίκη αξιοποιώντας την τεχνολογική υποδομή που παρέχεται από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ενός τεράστιου τηλεπικοινωνιακού έργου υποδομής για το Ελληνικό Δημόσιο που παρέχει υπηρεσίες χαμηλού κόστους με αξιοπιστία και ασφάλεια», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, με αφορμή την εξέταση μαρτύρων σε δίκη Φιλανδικού δικαστηρίου μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι ένας από τους 3000 φορείς που είναι συνδεδεμένοι στο Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».
Στο πλαίσιο δίκης η οποία διεξάγεται στο Turku της Φινλανδίας, αποδέχθηκε τον Ιανουάριο αίτημα του Εφετείου του για εξέταση Ελλήνων μαρτύρων από απόσταση με χρήση Τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να μη χρειαστεί οι Έλληνες μάρτυρες να μεταβούν στη Φινλανδία.
Με τη συμβολή της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκε ειδικό studio τηλεδιάσκεψης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις που υποδείχτηκαν και στους τεχνικούς του δικαστηρίου της Φινλανδίας, επιτεύχθηκε η επικοινωνία των δυο δικαστηρίων μέσω Τηλεδιάσκεψης και σήμερα ξεκίνησε η κατάθεση των μαρτύρων για πρώτη φορά από απόσταση.
Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», τα Ελληνικά Δικαστήρια ανταποκρίνονται στο έργο τους αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του σημαντικού έργου που επιτελεί η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: