11.10.2010

Ξεχείλισε ο Καλαμάς


Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στο νομό Ιωαννίνων κατά την χθεσινή μέρα, η στάθμη των νερών στον ποταμό Καλαμά ανέβηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να προκληθούν ζημιές στο νομό Θεσπρωτίας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινόμενων και προχώρησε στον αποκλεισμό δρόμων προς Φιλιάτες, προς Γεροπλάτανο, προς Αγ. Αρσένιο, το δρόμο Βρυσέλλα- Νεράϊδα (Αετός) τοποθετώντας προειδοποιητικές πινακίδες και παρακολουθώντας τα φαινόμενα ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.



Σήμερα, σε συνεργασία με την Τροχαία ανοίχτηκε ο δρόμος στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Παραποτάμου, και δόθηκε στην κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Φιλιάτες.

Επίσης υπήρχε συνεχής επιτήρηση και έλεγχος της στάθμης του νερού του Φράγματος Καλαμά, η οποία έχει αρχίσει να είναι καθοδική. Ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία ΕΛΓΑ για επιτόπιους ελέγχους γεωργικών καλλιεργειών και αποτίμηση ζημιών.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επαγρύπνηση, ενημέρωση και συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: