6.03.2010

Δήλωση Χρήστου Κατσούρα για τις μελέτες νέων έργων στην Ήπειρο


Μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις αποφάσεις του με τις οποίες εγκρίνονται προτάσεις και προγράμματα για μελέτες νέων έργων στην Ήπειρο, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορούμαστε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση 29 προτεινόμενων μελετών, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν δημόσια έργα υποδομών προϋπολογισμού 150 εκατ. € μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία λαμβάνονται αποφάσεις για έναρξη διαδικασιών που μπορούν να οδηγήσουν στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης μέσω μιας ορθολογικής διαχείρισης πόρων.
Ειδικά για τη Θεσπρωτία, κρίνεται θετικό το γεγονός ότι εγκρίθηκε ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός προτάσεων για μελέτες. Μελέτες, που αν αποδώσουν έργα, θα διαμορφώσουν ένα νέο επενδυτικό τοπίο στην περιοχή αναβαθμίζοντάς την και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία πιο δυναμική πορεία ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: