12.21.2009

Άνοιξε τις πύλες του χθες το νέο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας


Άνοιξε επίσημα χθες τις πύλες του στο κοινό το νέο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας, εν μέσω όμως διαμαρτυριών των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ζητώντας την μονιμοποίησή τους.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασ. Γιόγιακα, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη, του πρ. υφυπουργού Οικονομικών και πρ. βουλευτή κ. Αντ. Μπέζα, της προϊσταμένης της ΛΒ΄ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και πλήθους κόσμου.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού δεν παραβρέθηκε κανένας πολιτικός εκπρόσωπος στα χθεσινά εγκαίνια, λόγω της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι την υλοποίησή του πέρασε από 40 κύματα, καθώς χρειάστηκε 27 (!) χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι χαρακτήρισαν το μουσείο σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή, ωστόσο η λειτουργία του από το νέο έτος κρίνεται αβέβαιη, καθώς έχουν ήδη προκύψει πολλά προβλήματα με τους συμβασιούχους στο Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίοι είτε έχουν απολυθεί, είτε κάποιοι πρόκειται άμεσα να απολυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: