12.19.2009

Συνάντηση για ΧΥΤΑ Καρβουναρίου


Αντιπροσωπία από την επιτροπή αγώνα για την μη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο διαχείρισης απορριμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Τερζή, την ιδία στιγμή που ο ΧΥΤΑ υπολειτουργεί, παραπέμποντας σε κοινές χωματερές. Στην 60λεπτη συνάντηση δεν υπήρξε εξέλιξη μιας και δεν τέθηκε η αλλαγή της χωρoθετησης του ΧΥΤΑ, αλλά ο τρόπος λειτουργίας του. Από την μεριά του υπουργείου, ο κ. Τερζής, δεσμευτικέ για τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε σε βάθος μιας πενταετίας ο ΧΥΤΑ να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Επίσης σύμφωνα με τον κ. Τερζή, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών θα ισχύσει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός του 2003, ο οποίος επικαιροποιήθηκε το 2006...

Εκτός από την βούληση της κυβέρνησης να βρει μια λύση, φαίνεται πως και η πίεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και τα ενδεχόμενα πρόστιμα, βοηθάνε την επιτροπή αγώνα στην υλοποίηση των αιτημάτων της, μετά και την τελευταία παρουσίαση του κ. Παπαδόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει από την 31η Δεκεμβρίου και μετά 34.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα για κάθε παράνομη χωματερή.

paramythia-online

Δεν υπάρχουν σχόλια: