8.26.2009

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στην Κρυσταλλοπηγή


Τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυσταλλοπηγής, πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Αυγούστου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για να εγκαινιάσουμε ένα πραγματικό “στολίδι” για την Κρυσταλλοπηγή, αλλά και τη Θεσπρωτία γενικότερα.
Ένα πραγματικά όμορφο κτίριο, την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, το πρώτο και κυριότερο τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυσταλλοπηγής, που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνει η περιοχή εντονότερη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού. Είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, πόλο παιδείας και χώρο δημιουργικής απασχόλησης, με την παράδοση, τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα. Αυτός ήταν εξάλλου ο λόγος που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη δημιουργία του και θα εργαστούμε, όπως άλλωστε είναι το καθήκον μας, για την ολοκλήρωσή του...

Η προσπάθεια όμως αυτή, αξίζει περισσότερο γιατί γίνεται σ’ ένα νομό όπου ομολογουμένως υπάρχει έλλειμμα υποδομών για τον πολιτισμό. Δε μπορεί κανείς ωστόσο να παραγνωρίσει, ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρω το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας που ολοκληρώνεται, το υπαίθριο Θέατρο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Ηγουμενίτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία Νεοχωρίου και Τσαμαντά του οποίου η επέκτασή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Πίνδος. Ξεκινάμε τις μελέτες για να δημιουργηθεί Μουσείο στον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Γίνονται ουσιαστικά βήματα, υπάρχει όμως ακόμη δρόμος μπροστά μας και σχέδια για να υλοποιηθούν.
Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα σχεδιάζουμε από κοινού. Γιατί εμείς οι Θεσπρωτοί – όπως και όλοι οι Έλληνες γενικότερα βέβαια- μπορεί να είμαστε επιρρεπείς σε διαφωνίες, συχνά χωρίς σοβαρό λόγο, στα θέματα όμως του πολιτισμού οφείλουμε να ξεπερνάμε τις όποιες αντιπαλότητες και να συνεργαζόμαστε. Αυτή η τάση ενισχύεται τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: