8.21.2009

Πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ήπειρο


Στο ΕΣΠΑ από Οκτώβριο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αρταίων
Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, που υλοποιεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» για τους Δήμους Άρτας, Αμβρακικού και Βλαχέρνας, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο στάδιο αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς για την επιλογή αναδόχων για την Πράξη με τίτλο «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων & ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας» στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ελέγχου του δευτέρου σταδίου της διαδικασίας του Ανοιχτού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων για την παραπάνω Πράξη ...

Υποψήφιοι ανάδοχοι είναι 86 Δημοτικές Επιχειρήσεις απ’ τους Δήμους και τις Κοινότητες της Ηπείρου –μεταξύ των οποίων και της Άρτας– που οι προσφορές τους γίνονται αποδεκτές και προωθούνται στο τρίτο στάδιο του διαγωνισμού το οποίο αφορά στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Θ’ ακολουθήσει η φάση της υποβολής δικαιολογητικών σε σχέση με τους ωφελούμενους των προγραμμάτων (εξοπλισμός δομής, μέριμνα της δομής για τα ΑΜΕΑ κλπ.) για να λήξει η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ και να υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και των αναδόχων που θα επιλεγούν για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Ο πληρέστερος φάκελος
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Αθανασούλας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αρταίων που υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για τους Δήμους Αρταίων, Αμβρακικού και Βλαχέρνας και υπέβαλε τους σχετικούς φακέλους για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αρταίων υλοποιεί προ πολλών ετών εντάσσεται πλέον στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας που έχει να κάνει με τις κοινωνικές αυτές δομές. Ήδη η Δημοτική Επιχείρηση υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αρταίων καθώς επίσης και των Δήμων Αμβρακικού και Βλαχερνών.

Έχει ήδη υποβάλει φακέλους για τις προτάσεις υλοποίησης και ένταξης στο πρόγραμμα για τη συνέχιση αυτού του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και με απόφαση του Γ.Γ.Π.Η. αφού αξιολογήθηκαν οι προτάσεις συνολικά, από τις 86 προτάσεις που υποβλήθηκαν, η πρόταση που υποβλήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και συγκεκριμένα 94,63 βαθμούς σε σύνολο 100. Δηλαδή είναι ο πιο πλήρης φάκελος. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου σταδίου, έχουμε συμπληρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και αναμένεται η υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Είναι βέβαιο ότι θα προκριθεί η Δημοτική Επιχείρηση για την υλοποίηση πάλι αυτού του προγράμματος κι από 1ης Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση, αφού πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες αυτές, ν’ αρχίσει πάλι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος σε ότι αφορά τους εξυπηρετούμενους τόσο στο Δ. Αρταίων όσο και στους Δήμους Αμβρακικού και Βλαχερνών. Η οικονομική προσφορά είναι το τελικό στάδιο της διαδικασίας που απομένει και θα είμαστε σε θέση από 1ης Οκτωβρίου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ενταγμένο πλέον στο νέο ΚΠΣ, δηλ. στο ΕΣΠΑ».

-Ο κ. Αθανασούλας συνεχάρη και ευχαρίστησε γι’ αυτή την επιτυχία όλους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης οι οποίοι όπως είπε υπερέβαλαν εαυτούς εξασφαλίζοντας αυτό το θετικό αποτέλεσμα κι αυτή την «πρωτιά» καθώς επίσης και όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Σε ότι αφορά το Δήμο Αρταίων η Δημοτική Επιχείρηση χρηματοδοτείται για 50 άτομα και εξυπηρετεί περίπου τα 80 χάρη και στις προσπάθειες των εργαζομένων. Σε ότι αφορά τους άλλους Δήμους είναι θέμα δικό τους το πόσα μέλη θα εξυπηρετήσουν.

πηγή: Ηχώ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: