7.31.2009

Σε ετοιμότητα η νομαρχία Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης


Πραγματοποιήθηκε, μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, σήμερα Παρασκευή 31/07/2009, ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενημέρωση-συζήτηση, σχετικά με την ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων του Νομού μας, σχέδιο δράσης αυτών, μέσα ατομικής προστασίας και ενημέρωση προσωπικού σχετικά με την αντιμετώπιση περιπτώσεων του ιού της γρίπης Α/Η1Ν1.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας, του Νοσοκομείου Φιλιατών, Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, ΜΜΕ.
Κοινή συνισταμένη των μετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι απέναντι στην παρούσα υγειονομική κρίση απαιτείται ψυχραιμία και όχι φαινόμενα πανικού.
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, αναφέρθηκε στην εισήγησή του ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για την πανδημία της νέας γρίπης. Σχέδιο το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατεύθυνση του Εθνικού Σχεδιασμού και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. « Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να είναι σε αυξημένη επιφυλακή, έχοντας σε πλήρη ετοιμότητα όλες τις Μονάδες Θεραπείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν. Ο κ. Νομάρχης αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από την Πολιτεία με προσωπικό και διάθεση πιστώσεων. Επεσήμανε ότι : « Η συνδρομή της ιατρικής κοινότητας στην παρούσα κρίση είναι καθοριστικής σημασίας γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς υγείας να συντάσσονται στην κοινή προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: