7.23.2009

Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου σύνδεσης στη Λιόψη του Δήμου Σαγιάδας


Εντάχθηκε το πρώτο έργο για το νομό Θεσπρωτίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα στη δράση μικρά δημόσια έργα ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου).
Πρόκειται για το έργο «Αγροτικός δρόμος σύνδεσης στη Λιόψη του Δήμου Σαγιάδας», προϋπολογισμού 486.500 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Σαγιάδας.
Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους 4,5 χλμ που ξεκινά από τις παρυφές του Δημ. Διαμ. Ασπροκκλησίου, φτάνει μέχρι τον παλιό οικισμό της Λιόψης και θα εξυπηρετήσει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.
Αναφορικά με το θέμα αυτό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε, ότι η ένταξη του πρώτου έργου για τη Θεσπρωτία στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είναι μια θετική εξέλιξη.

Θα πρέπει ωστόσο οι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Δήμοι του νομού, να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν τις μελέτες, προκειμένου να απορροφήσουν το συνολικό ποσό των 7.200.000 ευρώ που έχει προβλεφθεί από τη συγκεκριμένη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: