4.13.2009

Αντώνης Μπέζας: Ο Δήμος Συβότων αποτελεί πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της Θεσπρωτίας


Στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Συβότων συμμετείχε το Σάββατο 11 Απριλίου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, με την παρουσία του Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, του Προέδρου του ΟΛΗΓ κ. Ελευθέριου Βάσσου και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Νίκου Κώτσιου. O Υφυπουργός συζήτησε με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και κατοίκους της περιοχής για τα έργα και τις δράσεις που προωθούνται.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπέζας, ο Δήμος Συβότων αποτελεί πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της Θεσπρωτίας. Με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, την κατασκευή της Β΄ Φάσης και τη δρομολόγηση της Γ΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και την έναρξη κατασκευής της Ιονίας Οδού, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την προσέλκυση επισκεπτών τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Επίσης τόνισε ότι, επειδή δεν είναι εφικτή η χρηματοδότηση του Δήμου από ειδικά Προγράμματα όπως το ΠΙΝΔΟΣ και τα ΟΠΑΑΧ, θα πρέπει αυτός να ενισχυθεί με πρόσθετα κονδύλια από εθνικούς πόρους.
Αναφορικά με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκχώρησε πριν από λίγες ημέρες στις Περιφέρειες τη δυνατότητα να προκηρύξουν μελέτες για περιβαλλοντικά έργα. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας και ότι στην προκήρυξη που θα γίνει το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση προκειμένου να ενταχθεί και η συγκεκριμένη μελέτη.
Όσον αφορά στην ολοκλήρωση κατασκευής της Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων στα Σύβοτα, ο κ. Μπέζας είπε ότι το έργο προϋπολογισμού 320.000€, θα χρηματοδοτηθεί από τις Οριζόντιες Δράσεις του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
Για το Γήπεδο της Πλαταριάς ανέφερε ότι η σχετική μελέτη προϋπολογισμού 650.000€ που αφορά στην τοποθέτηση κερκίδων και χλοοτάπητα και την κατασκευή φωτισμού και κιγκλιδωμάτων, θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε ο Δήμος να αποκτήσει ένα σύγχρονο χώρο άθλησης.
Τέλος ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη μελέτη αναβάθμισης του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο τμήμα Ηγουμενίτσα- Πλαταριά, υπογραμμίζοντας ότι αυτή βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και της σύνταξης περιβαλλοντικών όρων. Το επόμενο δίμηνο αναμένεται η ολοκλήρωσή της, και η ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ ως επιβλέπουσα υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ θα την αποστείλει στο Δήμο Συβότων και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για δημόσια διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: