4.08.2009

Σύσκεψη για την πορεία του Πολεοδομικού Σχεδιασμού των οικισμών του νομού Θεσπρωτίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8-4-2009 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η προγραμματισμένη σύσκεψη για την πορεία του Πολεοδομικού Σχεδιασμού των οικισμών του νομού Θεσπρωτίας.
Στην εισήγησή του ο Δ/ντης Πολεοδομίας της Ν.Α Θεσπρωτίας κ. Σγουρίδης Γεώργιος, αναφέρθηκε στις υπάρχουσες δυσκολίες και την προετοιμασία της υπηρεσίας για την αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, ανέφερε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για αντιμετώπιση και λύση των δυσκολιών που παρατηρούνται σε σχέση με τον Πολεοδομικό σχεδιασμό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρότεινε τον συντονισμό των υπηρεσιών της Ν.Α Θεσπρωτίας και των αντίστοιχων υπηρεσιών των Δήμων του Νομού. Στην κατεύθυνση αυτή η Πολεοδομική Υπηρεσία πρόσφατα επανδρώθηκε με 5 νέους μηχανικούς για την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπιση τυχόν καθυστερήσεων. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Αντινομάρχες, οι δήμαρχοι του νομού, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων του νομού, εκπρόσωποι φορέων, πολιτικοί μηχανικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ο κ. Σγουρίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μείωση του ποσοστού κατά 35% στην έκδοση οικοδομικών αδειών το πρώτο τετράμηνο του 2009 και τόνισε την προσπάθεια της νομαρχίας να εκδίδονται περισσότερες άδειες και σύντομα.
Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Πιτούλης απέδωσε την μεγάλη καθυστέρηση στο γεγονός ότι η νομοθεσία αλλάζει «σχεδόν κάθε μέρα» με αποτέλεσμα οι φάκελοι για τις άδειες να θέλουν συμπλήρωμα συνεχώς. Επίσης αναφέρθηκε στην «αλληλοκάλυψη» των συνόρων του δήμου Ηγουμενίτσας με το δήμο Συβότων και την απέδωσε στην απουσία σαφούς συνόρου.

Ολόκληρο το κείμενο του Δ/ντη πολεοδομίας της Ν.Α. Θεσπρωτίας κ. Σγουρίδη για την
ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: