3.18.2009

Ο Αντώνης Μπέζας με τον νομπελίστα Paul Krugman σε συνέδριο για την οικονομία


Την έναρξη του συνεδρίου με θέμα τη διεθνή οικονομική κρίση και επίτιμο καλεσμένο το Νομπελίστα Οικονομίας για το 2008, καθηγητή του Πανεπιστημίου Princeton Paul Krugman, πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Ο Θεσπρωτός πολιτικός ανέφερε ότι «η κρίση δημιουργεί συνεχώς διαφορετικές ανάγκες και γι’ αυτό απαιτεί διαρκή ισορροπία ανάμεσα στους αναπτυξιακούς, τους δημοσιονομικούς και τους κοινωνικούς στόχους κάθε κυβέρνησης».
Στην παρέμβασή του ο κ. Μπέζας άφησε σαφείς αιχμές για την Αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «δε συνιστούν λύση οι προτάσεις εκείνων που δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να τάζουν ακοστολόγητες παροχές και να παρουσιάζουν γενικά ευχολόγια». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν ξεχνά πως «πίσω από τα μέτρα, πίσω από τους αριθμούς, πίσω από τα σχέδια, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν περιουσίες, υπάρχουν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, η προστασία των οποίων θα πρέπει να είναι βασικός στόχος της όποιας πρότασης διατυπώνεται».
Ο Υφυπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε κρίση υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας, είναι ο δρόμος της μοιρολατρίας, που δεν οδηγεί πουθενά. Ο άλλος είναι ο δρόμος της αισιοδοξίας, που αξιοποιεί την κρίση προς το καλύτερο, και αυτόν ακολουθούμε».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: