2.17.2009

Υπεγράφη διμερής σύμβαση οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν


Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίεφ, υπεγράφη τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, η διμερής Σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου από τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ. Ελμάρ Μαμάντιαροβ και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα.
Η διμερής αυτή σύμβαση αποτελεί μια σημαντική μορφή οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και αναμένεται να λειτουργήσει ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεών τους.
Με τη Σύμβαση θεσμοθετούνται διατάξεις για την αποφυγή της διπλής φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ επιπλέον καθιερώνεται η συνεργασία των φορολογικών αρχών και των δύο κρατών σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως η ανταλλαγή πληροφοριών και η αμοιβαία συνδρομή στην είσπραξη φόρων.
Παράλληλα, δημιουργούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: