1.12.2009

Σύσκεψη Υφυπουργού με τα διοικητικά συμβούλια των ΤΟΕΒ



Σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των ΤΟΕΒ Κεστρίνης - Ραγίου και Σαγιάδας- Ασπροκκλησίου, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Σαγιάδας το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Σαγιάδας κ. Βαγγέλης Μάστορας, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των έργων που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Σαγιάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 -2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (Δ΄ Προγραμματική Περίοδος).
Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο προβλέπεται στο Δήμο Σαγιάδας να πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του κάμπου Κεστρίνης – Ραγίου προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και ο εκσυγχρονισμός – ανακατασκευή του αρδευτικού δικτύου του κάμπου Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο Δήμο Σαγιάδας στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) έχει εγκριθεί ποσό 1,2 εκατ. ευρώ για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα και αγροτική οδοποιία.
Ο ΤΟΕΒ Κεστρίνης – Ραγίου έχει ήδη συντάξει μελέτες για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων και την ανακατασκευή των διωρύγων στον τομέα ευθύνης του, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας εκπονεί μελέτες για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος άρδευσης για λογαριασμό του ΤΟΕΒ Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου.
Ο Υφυπουργός κ. Μπέζας επεσήμανε το γεγονός ότι το πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη του Νομού ανέρχεται σε πρώτη φάση στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ και αυτό αποτελεί μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Θεσπρωτία και τον αγροτικό της τομέα.
Ζήτησε επίσης να ολοκληρωθούν οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη και να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προκειμένου να ενταχθούν το επόμενο διάστημα τα συγκεκριμένα δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,2 εκατ. ευρώ, που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή του Δήμου Σαγιάδας, στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλταζτής» και να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: