8.11.2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Ο.Π.Α.Α.Χ.)


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. πληροφορεί τους Δήμους και τις Κοινότητες, καθώς και τον τοπικό πληθυσμό των περιοχών που είναι ενταγμένοι στις περιοχές των Ο.Π.Α.Α.Χ. για την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο 2007- 2013, ότι προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δράσεις του Άξονα 3: Ο.Π.Α.Α.Χ. για τα μικρά δημόσια έργα του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013.
Οι δράσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν:
· Κέντρα τουριστικής πληροφόρησης
· Σημάνσεις
· Διαδρομές
· Προβολή –προώθηση περιοχών
· Μικρά εγγειοβελτιωτικά
· Διαχείριση υδάτινων πόρων
· Αγροτική οδοποιία
· Βρεφονηπιακοί σταθμοί –βιβλιοθήκες –πολιτιστικά κέντρα κ.λ.π.
· Πολιτιστικές εκδηλώσεις
· Ανάπλαση μη παραδοσιακών οικισμών
· Αναβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος
· Αποκατάσταση γεφυριών, μύλων, βρυσών κ.λ.π.
· Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και μετατροπή τους σε μουσεία –συλλογές –εκθετήρια κ.λ.π.
Η χρηματοδότηση για τους Δήμους και τις Κοινότητες είναι 100% και τα ανώτατα όρια κυμαίνονται από 300.000€ έως 500.000€ ανάλογα με τη δράση, πλέον Φ.Π.Α.
Το συνολικό ποσό της προκήρυξης για όλες τις δράσεις είναι περίπου 300.000.000€ για όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό σε επίπεδο χώρας και η προκήρυξη είναι ανοιχτή μέχρι το 2010. Μπορούν να ενταχθούν ώριμα έργα ή και μελέτες έργων για την ωρίμανσή τους και στη συνέχεια με νέο τεχνικό δελτίο το ίδιο το έργο προς υλοποίηση εφ’ όσον είναι ώριμο.
Στην προκήρυξη εκτός των δράσεων αναφέρονται και οι περιοχές των Ο.Π.Α.Α.Χ. που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, τα τεχνικά δελτία έργων, η διαδικασία ωρίμανσης έργων καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης αυτών. Η υποβολή των τεχνικών δελτίων γίνεται απευθείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η προκήρυξη είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της «Ήπειρος Α.Ε.» (http://www.epirussa.gr/) για όποιον ενδιαφέρεται.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της «Ήπειρος Α.Ε.» (υπεύθυνοι κα. Τόϊλου και κα. Στεργίου) και στα τηλέφωνα 26510 36686/ 74187/ 76102.

Δεν υπάρχουν σχόλια: