5.13.2008

ΣΥΝΤΟΜΑ

Άμεσα σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης στην Ηγουμενίτσα.
Εντός του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία και παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης στην Ηγουμενίτσα. Αυτό έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης σημειώνοντας ότι είναι έτοιμη και η δημοπράτηση για την μελέτη επέκτασης του έργου. Σε ότι δε αφορά τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου τόνισε πως εντός του επομένου τριμήνου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.



.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ΧΥΤΑ στην Ήπειρο.
Τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ της 3ης Διαχειριστικής Περιόδου του Δήμου Βλαχερνών Άρτας έγιναν χθες από τον Υφ. Εσωτ. Αθ. Νάκο, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Αυτοδιοίκηση του γειτονικού Νομού για την ολοκλήρωση του σημαντικού για την προστασία του περιβάλλοντος έργου. Παράλληλα επανέλαβε τις κατευθύνσεις που έδωσε και νωρίτερα στην σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού και ειδικότερα τόνισε ότι πρέπει να κατασκευαστούν και οι τέσσερις ΧΥΤΑ, να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και να αναζητηθούν εναλλακτικές μορφές σύγχρονης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Ξεχώρισε η παρουσία των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας στην Κύπρο
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2008», που διοργανώθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά στην Λευκωσία το περασμένο Σαββατοκύριακο.Η Ελλάδα, βεβαίως, είχε την… τιμητική της, αφού την εκπροσώπησαν αρκετοί νομοί, μεταξύ των οποίων αυτοί των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, το περίπτερο των οποίων προέβαλλε τις ομορφιές των δυο αυτών περιοχών μας και τις παρουσίασε όσο καλύτερα γινόταν.

500.000 ευρώ ενέκρινε το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου
Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ διάθεση πίστωσης 500.000 ευρώ ως επιχορήγηση στον Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου. Βασική προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Πίνδου τόνισε σε δηλώσεις του ο Υφ. Στ. Καλογιάννης επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο χρηματοδοτεί παράλληλα τον Φορέα με το ποσό των 1,22 εκατ. ευρώ από το Γ΄ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Περιβάλλον΄΄ έχοντας εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Την Πανηπειρωτική Έκθεση εγκαινίασαν οι Υφ. Καλογιάννης και Κιλτίδης
Τις πύλες της άνοιξε το περασμένο Σάββατο η Πανειπηρωτική Έκθεση τα εγκαίνια της οποίας τέλεσαν οι Υφ. ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης και Αγροτ. Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης παρουσία τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής. Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας χαρακτήρισε τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων ο κ. Κιλτίδης, ενώ για πρωτοποριακές παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποτέλεσμα των οποίων είναι το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή έκανε λόγο ο κ. Καλογιάννης. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ν.Α Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: