4.30.2008

ΣΥΝΤΟΜΑ

Τετράωρη στάση στα φέρι μπόουτ
Τετράωρη στάση θα πραγματοποιήσουν αύριο πρωτομαγιά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι μηχανικοί και τα κατώτερα πληρώματα των M/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων που ανήκουν στη δύναμη του σωματείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ». Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το οποίο καλεί το επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας να επικοινωνεί με τα ναυτικά γραφεία προκειμένου να ενημερώνεται για τη γνωστοποίηση τυχόν αλλαγών των δρομολογίων.

Επίσκεψη Νομάρχη στην 8η Μεραρχία
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας επισκέφθηκε τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Υποστράτηγο κ. Καραγιαννόπουλο Αθανάσιο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν το νομό Θεσπρωτίας.
Κατά την επίσκεψη ο Διοικητής της Μεραρχίας προσέφερε στον Νομάρχη Θεσπρωτίας τιμητική πλακέτα για την προσφορά του σε σχέση με την υποστήριξη των μονάδων στρατού του νομού Θεσπρωτίας.



Ψηφιακό δίκτυο για τους σεισμούς στην Ήπειρο
Η πρόβλεψη των σεισμών στην Ήπειρο θα μπει σε νέα φάση, ύστερα από την εγκατάσταση σύγχρονου ψηφιακού δικτύου σεισμογράφων σε επιλεγμένα σημεία των τεσσάρων νομών της Ηπείρου.Ειδικότερα τοποθετήθηκαν και λειτουργούν συστηματικά σεισμογράφοι στην Κόνιτσα και στη Μανωλιάσα Ιωαννίνων, στην Αγιά της Πάργας, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Φωτεινό Άρτας.Το έργο αυτό είναι ερευνητικό και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου. Η επίσημη λειτουργία αυτού του ψηφιακού δικτύου σεισμογράφων, η συντήρηση του οποίου θα γίνεται από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα προσφέρει επαρκή και ισχυρή αντισεισμική θωράκιση στο σεισμικό τόξο της Ηπείρου, αλλά και του Ιονίου Πελάγους.

Αρχίζει από αύριο η αντιπυρική περίοδος
Τον κανονισμό ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις εξέδωσε χθες η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου καθώς από αύριο Αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδος.

Προχωρά στην Άρτα η δημοτική πινακοθήκη
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν πλέον οι εργασίες για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης η οποία αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Αύγουστο. Η Δημοτική Πινακοθήκη που θα φέρει το όνομα του μεγάλου αρτινού ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, θα στεγάζεται στο κτίριο της παλαιάς Πυροσβεστικής. Ήδη οι επεμβάσεις στο εξωτερικό του κτιρίου σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και πλέον γίνονται διαρρυθμίσεις στο εσωτερικό.Ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης υπενθύμισε ότι η δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης- προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ- γίνεται με κονδύλια από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: